.


Poetul Adrian Paunescu: “Am venit sa ne batem pentru valori, pentru ca asta e singura salvare a Romaniei”

In prima seara a festivalului „Mamaia Copiilor“ au urcat pe scena peste 30 de concurenti, la sectiunea Interpretare.
Adrian Paunescu, presedintele juriului, considera festivalul o rampa de lansare si afirmare a tinerelor talente.
Senzatie a facut grupul Blue Angels.

Parinti inarmati cu camere video si aparate de fotografiat, prieteni, compozitori si textieri, toti au trait intens emotiile primei seri din cadrul festivalului „Mamaia Copiilor“, alaturi de concurentii sectiunii Interpretare. Pe scena au urcat, joi seara, copii si adolescenti cu varste cuprinse intre 5 si 17 ani, care au fost ascultati cu atentie de membrii juriului, dintre care ii amintim pe interpretul Mihai Traistariu si poetul Adrian Paunescu, care este, si in acest an, presedintele juriului. Concursul a fost deschis de o interpreta din Constanta, Anastasia Ciornea, care a interpretat melodia „Vis de copil”. Anastasia a concurat la categoria de varsta 5-7 ani. De altfel, joi seara au intrat in competitie sase concurenti la categoria de varsta 5-7 ani, sapte concurenti la categoria de varsta 8-10 ani, sase grupuri mici, sapte concurenti la categoria de varsta 11-13 ani si alti sapte concurenti cu varste cuprinse intre 14 si 17 ani. Constanta a mai fost prezentata de Andreea Elisa Potlogea, din Techirghiol, care a cantat melodia „Nu-mi place sa fiu dadacita”, pe muzica si textul lui Gigi Radulescu, si de Ioana Veronica Ciornea, cu melodia „Cuvantul Mama”. Amintindu-ne de dulceata textelor scrise de marele poet basarabean Grigore Vieru, cei doi reprezentanti ai grupului Blue Angels au fost indelung aplaudati pentru interpretarea melodiei „Pentru ea”, compusa de Ion Aldea Teodorovici, text – Grigore Vieru.

„Am venit sa ne batem pentru valori, pentru ca asta e singura salvare a Romaniei – increderea in valoare, statornicia valorii si crearea unei grile de criterii care sa ii ajute pe toti cei care intra in aceasta lupta sa stie ce e bine si ce este rau. Multi dintre copii au devenit stele semnificative ale scenei romanesti. Si in Europa s-au afirmat. Este unul dintre cele mai benefice actiuni incapatanate ale unui om si ale celor care il pretuiesc. Aurel Manolache este omul. Noi il sprijinim si incercam sa nu il lasam sub vremuri”, ne-a declarat presedintele juriului, Adrian Paunescu. Reamintim faptul ca duminica, 12 iulie, va avea loc Gala Laureatilor.

Cea de-a IX-a editie a Festivalului National de Creatie si Interpretare „Mamaia Copiilor” este organizata de: Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului Cultural National, Ministerul Tineretului si Sportului, Societatea Romana de Televiziune, Societatea Romana de Radiodifuziune, Agentia Internationala „Euroconcert”, cu sprijinul Centrului Judetean pentru Promovarea si Conservarea Culturii Traditionale – Ilfov si al Asociatiei Nationale a Caselor de Cultura a Sindicatelor din Romania.

Anca DRAGOMIR

sursa: Observator de Constanţa

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu