Mircea Vintilă , Victor Socaciu şi George Nicolescu sunt „absolvenţii“ Cenaclului Flacăra care vor cânta în această seară, de la ora 19.30, în Parcul Plumbuita din Bucureşti. Cu excepţia celor trei cântăreţi consacraţi, „greii“ de odinioară lipsesc în totalitate.
Cele mai mari 25 de nume care au urcat pe scena Cenaclului, de-a lungul timpului, sunt: Florian Pittiş, Vali Sterian, Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Vasile Şeicaru, Victor Socaciu, Ştefan Hruşcă, Nicu Alifantis, Ducu Bertzi, Cristi Minculescu, Tatiana Stepa, Tudor Gheorghe, Poesis, Alexandru Andrieş, George Nicolescu, Holograf, Anda Călugăreanu, Alexandru Andrieş, Mircea Rusu, Dinu Olăraşu, Mircea Bodolan, Doru Stănculescu, Adrian Ivaniţchi, Maria Dragomiroiu, Dan Andrei Aldea.
Spectacolul din această seară va fi o îmbinare de muzică şi poezie, la care bucureştenii vor avea acces gratuit. Artişti din generaţia tânără de folkişti, printre care Emeric Imre, Valentin Moldovan, Vasile Mardare şi Andrei Păunescu, alături de trupa Totuşi, vor evolua şi ei în acest spectacol care încearcă „resuscitarea“ Cenaclului.
Interzis în 1985
Cenaclul Flacăra a fost înfiinţat de Adrian Păunescu în septembrie 1973 şi a devenit un adevărat fenomen de masă. Cenaclul a fost interzis la 16 iunie 1985, în urma unor incidente înregistrate la Ploieşti, când, din cauza unei furtuni, s-a întrerupt curentul electric pe Stadionul Petrolul.
Mai mulţi participanţi la concert au creat o busculadă soldată cu morţi şi răniţi. După Revoluţie, Cenaclul Flacăra a fost reluat sub numele Cenaclul Totuşi iubirea, o manifestare desfăşurată în perioada 1990 – 2000. În ultimii ani au mai avut loc spectacole izolate sub „umbrela“ Cenaclului Flacăra.
sursa: Neomania.ro
- Adrian Paunescu (196)
- Alex. Serbanescu (3)
- Andrei Paunescu (17)
- aniversare (4)
- articole (89)
- audio (13)
- Basarabia (9)
- Biografii (2)
- carti (4)
- Cenaclul Flacara (62)
- Cristian Buica (1)
- Dan Andrei Aldea (1)
- Emeric Imre (2)
- emisiuni tv (32)
- Evenimentul Zilei (1)
- Flacara (2)
- Florian Pittis (1)
- Florin Piersic (1)
- George Nicolescu (3)
- Gil Dobrica (1)
- Grigore Vieru (5)
- Horatiu Malaele (1)
- interviu (8)
- Ion Cristoiu (2)
- Ion si Doina Aldea-Teodorovici (4)
- IRIS (4)
- Jurnalul National (42)
- Madalina Amon (2)
- Magda Puskas (2)
- Maria Cristina Craciun (5)
- Maria Gheorghiu (1)
- Marin Preda (3)
- Mircea Dinescu (1)
- Mircea Eliade (2)
- Mircea Vintila (2)
- Miron Cozma (1)
- Neculae Constantin (1)
- Nichita Stanescu (4)
- Nicolae Ceausescu (3)
- Nicu Alifantis (2)
- note de inceput (1)
- Octavian Bud (1)
- Olga Bujor (1)
- Parlament (3)
- poezii (31)
- Radu Paraschivescu (1)
- Raul Carstea (1)
- referinte (30)
- sport (16)
- Stefan Hrusca (1)
- Tatiana Stepa (4)
- Tudor Gheorghe (5)
- Valeriu Perisoara (1)
- Vasile Mardare (1)
- Vasile Seicaru (4)
- versuri (2)
- Victor Socaciu (4)
- video (56)
Newsletter
Despre
Acest blog nu este decât o colecţie de informaţii, articole, fotografii, clipuri video sau audio care au legătură cu Adrian Păunescu.
Blogul lui AP
Recomand
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Mulumesc Domnule Profesor! Am trăit patriotismul în direct.
Generaţia Adrian Păunescu, lucrează, învaţă încă, dovadă că suntem în viaţă, şi cu fiecare pas pe care îl facem, aflăm, dureros de plăcut, că avem multe de învăţat. MULT de cunoscut şi recunoscut. Dar avem mult de lucru. Tribunul Adrian Păunescu le adresa o întrebare INTELECTUALILOR (cu diplomă sau doar cu pretenţii, ori şi mai periculos - şi cu diplomă şi cu pretenţii) ce erau acolo în parc: Ce facem, îi lăsăm aşa sau îi hrănim pe aceşti copii neastâmpăraţi (parafrazare?) Poate (transpus în cuvinte)mesajul acesta seamănă a parafrazare, dar mesajul primit în inimile noastre era, şi ESTE VIU. Când ai sânge în tine nu poţi fi pasiv pe calea vieţii. Ne alimentăm copiii cu ,,cornul şi laptele,, dar uităm să le hrănim fiinţa, Eu-l. Le construim doar Ego-ul. DOMNULE PROFESOR, e mult de lucru pe lumea asta, e mult de lucru chiar aici în România mea, şi a Dumneavoastră. Pentru a lucra pentru România noastră ne-am NĂSCUT pe acestă ,,GURĂ DE RAI,, Mulţumesc, Domnule Profesor, pentru un 1 iunie 2009 petrecut cu CenaclulFlacăra în Plumbuita (sună a Bacovia, a căutării de odihnă). ACŢIUNEA CE ADUCE ODIHNĂ!
Trimiteți un comentariu